“Elke dag is hier anders.”

 

Gerald van Lobbrecht

Senior Inkoopadviseur

Gerald van Lobbrecht

Gerald van Lobbrecht is senior inkoopadviseur bij Emeritor en specialist op het gebied van Europese aanbestedingen.

Voordat Van Lobbrecht aan de slag ging bij Emeritor werkte hij bij KPN en de Gemeente Haarlem. Hij studeerde facilitymanagement en inkoopmanagement. “Toen ik nog bij KPN werkte kwam ik veel in aanraking met inkopers. Ik vond dat dusdanig interessant, dat ik uiteindelijk aan de andere kant van de tafel ben gaan zitten. Puur uit nieuwsgierigheid”, aldus Van Lobbrecht.

Inkoop sexy

Bij Emeritor houdt hij zich voornamelijk bezig met aanbestedingen in de publieke sector. “Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat een aanbesteding op een rechtmatige manier wordt uitgevoerd. Dat is een interessant proces, waar een zekere druk bij komt kijken.” Inkoop is volgens Van Lobbrecht net zo sexy als verkoop. “Dat wordt alleen nog niet overal zo gezien. Dat komt vooral omdat de brede perceptie is dat verkoop bedrijven bestaansrecht geeft. Maar uiteindelijk kun je met inkoop echt het verschil maken.”

Verschil maken

Met name de dynamiek van het inkoopvak en de werkwijze van Emeritor zijn voor hem interessant. “Ik doe hier opdrachten voor veel verschillende organisaties. Ik werk met veel mensen samen, vaak met drie, vier of vijf verschillende partijen tegelijk. Elke dag is anders.”