Publicaties & Nieuws

 

Brexit

15-12-2017 | Maarten Erasmus | Publicatie: CFO.nl

Aan beide kanten van Het Kanaal liggen rampenplannen klaar, mochten de onderhandelingen voor een Brexit niet goed uitpakken. Zowel Britse als Europese bedrijven zijn dan genoodzaakt hun supply chains te splitsen. Van de Britse bedrijven verwacht 32 procent binnenkort afscheid te moeten nemen van buitenlandse leveranciers om naar binnenlands alternatief uit te wijken. Aan Europese zijde denkt 46 procent te moeten breken met Britse leveranciers.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
111417-MaatwerkvMensen-0103

Inkoopproeftuin

14-11-2017 | Emeritor Procurement Services

Een van de speerpunten van de Rijksoverheid is het inzetten van mensen met een "afstand tot de arbeidsmarkt". Emeritor is als mantelpartij gevraagd een Plan van Aanpak te maken hoe wij denken hier invulling aan te geven. Het uiteindelijke doel is dat de kandidaat meer kans maakt op regulier werk.

De officiële start van de Proeftuin wordt gegeven door het ondertekenen van het PvA. Dit vindt 14 november a.s. plaats. Hiervoor organiseerde de Rijksoverheid de bijeenkomst “Maatwerk voor mensen”.

Emeritor is trots op deze wijze te laten zien waar we voor staan. Bijzonder in dit project is ook de samenwerking met Aeves Benefit.

Process mining: kans of bedreiging?

15-09-2017 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Laatst was ik bij een demonstratie process mining. Je kunt de computer aan de hand van data uit je systemen processen in beeld laten brengen. Speciale software visualiseert vervolgens hoe gegevens door je organisatie stromen, en biedt daarmee inzicht in hoe processen daadwerkelijk verlopen.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
Maarten Erasmus - Managing Consultant

Wordt alles routine?

22-03-2017 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Het is verfrissend hoe automatiseerders tegen onze wereld aankijken. Waar wij druk doende zijn met problemen oplossen en branden blussen, ontdekken zij de patronen die ons werk reduceren tot routineklusjes. 

Wie is de nieuwe inkoper?

28-11-2016 | Publicatie: Pimmsolutions.nl

Afgelopen maandag was het weer zover: op 21 november 2016 vond alweer de vijfde editie van de Round Table plaats, een intiem kennisevent voor Pimm Solutions‘ relaties en klanten. Een van de zes gastsprekers was Caroline van den Bosch, managing partner bij Emeritor. Heb je het gemist of kon je er deze keer niet bij zijn? Hieronder delen we haar presentatie met jullie.

Caroline van den Bosch - Managing Partner

Roze Olifant

16-01-2017 | Inge Norbruis | Publicatie: Inkoperscafe.nl

Onze interne klant is erg goed in het bedenken van een roze olifant. Als inkopers proberen wij dan hem of haar op andere gedachten te brengen. Een grijze olifant is makkelijker verkrijgbaar, goedkoper want in concurrentie uit te vragen en betrouwbaarder want hij bestaat al erg lang en er is enorm veel ervaring mee. Een roze olifant daarentegen is niet standaard leverbaar.

Laat overheden niet participeren

22-08-2016 | Maarten Erasmus | Publicatie: CFO.nl

“Lokale initiatieven uit de samenleving zelf, werken beter dan initiatieven die door de overheid worden gestuurd. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek,” zegt Prof. Dr. Menno Fenger in zijn oratie aan de faculteit Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit. Hij ontdekte dat burgerinitiatieven mislopen, zodra de overheid zich ermee gaat bemoeien.

Maarten Erasmus - Managing Consultant

Wat betekent de gewijzigde Aanbestedingswet voor u?
14-07-2016 | Publicatie: AanbestedingsCafé

Eindelijk zijn dan op 1 juli de wijzigingen op de Aanbestedingswet 2012 in werking getreden. Welke gevolgen hebben de herzieningen voor u?

Lees meer ...

Veranderingen aanbestedingswet 2016

08-06-2015 | Hoking Cheung | Publicatie: Facto Magazine

De huidige Aanbestedingswet, die nog maar twee jaar in werking is, gaat in 2016 al weer op de schop. Hoewel de nieuwe, definitieve wetstekst nog niet bekend is, kan al wel iets gezegd worden over de veranderingen die er mogelijk aan zitten te komen. Een overzicht.

Emeritor in Beeld & Geluid

BNR radio spot

Caroline van den Bosch bij BNR

28-04-2016 | Publicatie: BNR

Onze oprichtster Caroline van den Bosch bij BNR: "Inkoop is één van de primaire processen van een bedrijf."

Zakenvrouwen.tv interviewt Caroline van den Bosch

14-02-2014 | Publicatie: Zakenvrouwen.tv

Caroline van den Bosch, Managing Partner Emeritor, in gesprek met ZakenVrouwen.TV

Caroline van den Bosch - Managing Partner

Caroline van den Bosch bij Zaken doen met ...

03-02-2014 | Publicatie: BNR Nieuwsradio

Inkoopmanager klinkt niet heel sexy, maar toch kan je er goed van leven. Dat bewijst Caroline van den Bosch die met haar bedrijf Emeritor, al 15 jaar marktleider is op het gebied van inkoopmanagement. Maar er valt nog veel te verbeteren als het gaat om het inkoopbeleid van vele bedrijven in Nederland.

Luister naar het interview ...

Caroline van den Bosch - Week van de Ondernemer
17-07-2015 | Publicatie: Financiële Telegraaf

Caroline van den Bosch over vrouwelijk ondernemerschap tijdens de Week van de ondernemer

https://www.youtube.com/watch?v=TRDMG5V2i9A

Frans van Steenis, Algemeen Directeur Staatsloterij over Emeritor
29-01-2013 | Publicatie: Youtube Emeritor

Frans van Steenis, Algemeen Directeur Staatsloterij, licht in dit interview toe hoe structurele inkoopbesparingen van miljoenen euro's samen met Emeritor gerealiseerd zijn. 

https://www.youtube.com/watch?v=V2lbfCpw_tc

 

Emeritor symposium "Inkoopspecialisme gebundeld"
28-03-2012 | Publicatie: Youtube Emeritor

Op het Emeritor symposium "Inkoopspecialisme gebundeld" donderdag 12 januari 2012, heeft Emeritor ruim 100 (inkoop)professionals verwelkomd in het Beatrixgebouw in Utrecht. 

https://www.youtube.com/watch?v=LttqvAq8HtA