Alle ingrediënten op een rijtje

Koken is één van mijn hobby’s. In de keuken ben ik vrij gestructureerd, hoewel ik het vooral leuk vind omdat ik kan spelen met eten zonder dat iemand er wat van zegt. Helaas ben ik wat minder goed in het bijhouden van mijn voorraden of het mezelf houden aan mijn boodschappenlijstje.

Koken is één van mijn hobby’s, vooral omdat ik kan spelen met eten zonder dat iemand er wat van zegt. In de keuken ben ik vrij gestructureerd, maar helaas ben ik wat minder goed in het bijhouden van mijn voorraden of het mezelf houden aan het boodschappenlijstje. Het komt daardoor nog wel eens voor dat er opeens behoorlijk geïmproviseerd moet worden in verband met ontbrekende ingrediënten. Bij inkoopprojecten en verbeterprogramma’s probeer ik dit soort situaties altijd te vermijden. Niet dat ik een hekel heb aan improviseren, maar op z’n minst wil ik vooraf weten wat ik allemaal in mijn kastjes heb staan. Met andere woorden: inzicht in wat er wordt uitgegeven, waaraan en door wie is mijns inziens essentieel. Daardoor weet ik of ik met de juiste mensen om de tafel zit over de juiste onderwerpen. Mijn improvisatietalent spaar ik dan wel op voor in de keuken.

×

Op deze pagina