Amsterdam, herfst 2013

Herfst in Amsterdam. Regen en harde wind zijn de elementen die mij, terwijl ik op de fiets door Amsterdam rij, teisteren. Toch moet ik inwendig lachen als ik mensen met paraplu’s zie lopen, druk proberend deze heel te houden. Zoals u kunt zien op de foto is dat velen niet gelukt.

Herfst in Amsterdam. Regen en harde wind zijn de elementen die mij, terwijl ik op de fiets door Amsterdam rij, teisteren. Toch moet ik inwendig lachen als ik mensen met paraplu’s zie lopen, druk proberend deze heel te houden. Zoals u kunt zien op de foto is dat velen niet gelukt. De prijs is een nat pak en verwaaide haarcoupes. Ik kan in ieder geval iedereen aanraden om eens om je heen te kijken wanneer je op de fiets zit tijdens een regenbui. Geloof mij, er komen hilarische beelden voorbij! Dit is overigens alleen hilarisch als je zelf wel een storm vaste paraplu bezit of een regenpak draagt. Iets wat ik me ook bedacht tijdens mijn fietstocht.

Nu bestaat Nederland uit vele inkopers, althans dat constateer ik als ik bij een klant weer een (inkoop) opdracht uitvoer. Als iedereen toch zo van inkopen houdt, hoe kan het dan dat wij op een voorspelde regenachtige dag geen goede uitrusting hebben? Goede voorbereiding is het halve werk zou je denken. Wij als Nederlanders hebben toch allemaal wel een goede paraplu in de kast liggen? Niets is minder waar… Ik hoop niet dat dit typisch is voor ‘echte inkopers’ in Nederland. Immers, een goede voorbereiding had ervoor gezorgd dat het selectiecriterium kwaliteit een hogere weging had gekregen als je weet dat het hard gaat regenen. Of waren dit paniekinkopen die onderweg naar de bestemming nog even snel zijn gedaan? We zullen het nooit weten.

Overigens gingen wij vorige week op een regenachtige zondag golfen met collega’s en tijdens een hevige regenbui bleken maar enkele collega’s droog te kunnen staan onder een windbestendige paraplu die niet kapot ging… Is dit ook een voorbeeld van: bij de loodgieter lekt de kraan of waren wij gewoon iets te optimistisch?

 

×

Op deze pagina