B.A.

Hannibal zegt altijd aan het einde: ‘I love it when a plan comes together’. Onze aanpak bij verbeterprogramma’s heeft veel weg van die van ‘The A-team’. Ook wij zijn huurlingen met een plan, en we voeren het uit. Ook wij genieten van dat moment aan het einde van de rit, waarop weer blijkt dat we het plan hebben gerealiseerd of overtroffen (overigens doen wij dat zonder sigaar).

Hannibal zegt altijd aan het einde: ‘I love it when a plan comes together’. Onze aanpak bij verbeterprogramma’s heeft veel weg van die van ‘The A-team’. Ook wij zijn huurlingen met een plan, en we voeren het uit. Ook wij genieten van dat moment aan het einde van de rit, waarop weer blijkt dat we het plan hebben gerealiseerd of overtroffen (overigens doen wij dat zonder sigaar). En ook wij rekenen zonder bloedvergieten af met onze tegenstanders.

Er is niet veel fantasie voor nodig om te bedenken wie onze Hannibal is. Ook karaktertrekken van Murdock vinden we af en toe terug in ons team, bij onszelf dan wel bij de klant, erg zinvol om de status quo uit te dagen – hoewel het karakter van Murdock in de serie natuurlijk erg is uitvergroot. Mooie meiden hebben we ook, al hoeven die niet te worden gered: die van ons redden zich prima zelf. Het type Face – snelle jongen – hebben we uit principe NIET in huis. Het enige dat eigenlijk ontbreekt, is een goede B.A.. Zodat we eindelijk ook eens als team effort zo’n busje kunnen ombouwen voor de strijd – iets waar ik altijd al naar heb uitgekeken. Dus: als er ergens een goede B.A. rondloopt (kettingen niet noodzakelijk), liefst met een beetje inkoopervaring: you’re wanted.