Persoonlijke ontwikkeling,

       dit heeft de Emeritor Academie jou te bieden

Bij Emeritor vinden we het belangrijk om de beste professionals aan ons te binden. Daarom staat persoonlijke ontwikkeling hoog bij ons in het vaandel. Dat maakt Emeritor niet alleen een aantrekkelijke werkgever, ons team van inkoopconsultants wordt ook steeds beter. Met de kennissessies en trainingen van de Emeritor Academie blijven ze up-to-date.

  • Word een super user van Purchase-to-Pay pakketten.

  • Verdiep je in de laatste trends op het gebied van ICT-inkoop.

  • Laat je bijpraten over domotica in de zorg door een expert van een grote corporate.

  • Verminder weerstand bij stakeholders tijdens een opdracht.

Het is zomaar een greep uit de onderwerpen die voorbijkomen tijdens de trainingen en kennissessies van de Emeritor Academie. Al sinds 2016 is dit het interne trainingscentrum van Emeritor. Of je nu junior, medior of senior medewerker bent, we weten hoe belangrijk het is dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in je vakgebied. Hieronder beantwoorden we de belangrijkste vragen over de Emeritor Academie.

Hoe ziet het aanbod van de Emeritor Academie eruit?

De Emeritor Academie is de vlag waaronder een scala aan interne opleidingsmogelijkheden valt. Zo zijn er de kennissessies die regelmatig op dondermiddag plaatsvinden. Deze korte maar krachtige updates worden gegeven door:

  • óf een interne expert die vertelt over zijn expertise (zoals Marcom, Logistiek, de spendanalyse of Europees aanbesteden);

  • óf een externe spreker die ons bijpraat over ontwikkelingen op de markt; denk aan een leverancier die ons meeneemt door de nieuwste update van een software-oplossing of een advocaat die de laatste inzichten rondom rechtmatigheid en aanbesteden toelicht

Daarnaast bieden we in-company trainingen door externe opleiders aan. Deze cursussen duren een dag of twee en kunnen gaan over zowel praktische onderwerpen (zoals SharePoint) als soft skills (zoals: hoe krijg je stakeholders mee in een project?) en vakinhoudelijke trainingen zoals contractmanagement.

 

Hoe worden de onderwerpen voor de Emeritor Academie geselecteerd?

De inhoudelijke invulling van de Emeritor Academie wordt bepaald door de medewerkers zelf. Zoals HR Manager Lenneke van der Heijden toelicht: “We kunnen het vanuit onze ivoren toren bedenken, maar het is leuker als er sprake is van intrinsieke motivatie.” Dit jaar werd CATS CM geselecteerd voor een in-company training, omdat veel consultants met deze methode voor contractmanagement te maken krijgen.

Kun je als Emeritor-medewerker ook een cursus Spaans of handwerken aanvragen? Helaas… er moet wel altijd een inhoudelijke link met de werkzaamheden zijn; daar heb je als medewerker zelf ook het meeste aan.

Al sinds 2016 is de Emeritor Academie het interne trainingscentrum van Emeritor. Of je nu junior, medior of senior medewerker bent, we weten hoe belangrijk het is dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in je vakgebied.

Hoe zit het eigenlijk met het sociale aspect?

Na de online sessies tijdens de coronaperiode vindt de kennisdeling op veler verzoek vaak weer plaats op kantoor, met een hapje en een drankje. Dat blijft de beste manier om van elkaar te leren en de team spirit te versterken.
Bijzondere aandacht verdient wel Emeritor Way. In deze twee dagen worden nieuwe collega’s (zowel consultants als ondersteunende collega’s) op een externe locatie wegwijs gemaakt in de diensten en expertisegebieden van Emeritor. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht, in de vorm van een heerlijk diner en gezelligheid. Meestal wordt er ook een gastspreker uitgenodigd.

 

Zijn er nog andere opleidingsmogelijkheden binnen Emeritor?

Jazeker! Zo krijgen al onze junioren een eigen budget om met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Daarnaast kunnen we elk jaar aan enkele medewerkers een individuele, externe opleiding aanbieden. Zo heeft de ene collega bedrijfskunde gestudeerd. Een andere collega heeft de mogelijkheid gehad om zijn NEVI-2 diploma te halen.

 

Spreekt Emeritor jou aan als werkgever?

Ben je na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden? Misschien zijn wij dan wel een goede match. Neem vrijblijvend contact met ons op of reageer op een van onze vacatures. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure of over een bepaalde functie, bel of WhatsApp je met Lenneke van der Heijden, via 06 – 44 65 00 63.