Buik

Bij ons thuis was een tijdje geleden de zondagavond voorgeprogrammeerd: we keken naar Obesitas. Een programma waarin mensen met morbide obesitas in een jaar tijd 50% van hun gewicht kwijtraken door intensieve training en gezond eten.

Bij ons thuis was een tijdje geleden de zondagavond voorgeprogrammeerd: we keken naar Obesitas. Een programma waarin mensen met morbide obesitas in een jaar tijd 50% van hun gewicht kwijtraken door intensieve training en gezond eten. Aan het eind van het programma volgt de gang naar de plastisch chirurg, vanwege de enorme hoeveelheid overtollig vel, die vooral in de buikregio overblijft.

In mijn werk als inkoper van marketing- en communicatiediensten speelt de buik ook een prominente rol. Marketeers baseren hun handelen namelijk vaak op het zogenaamde buikgevoel. Natuurlijk is dit buikgevoel (of in het Engels gut feeling) in creatieve processen van bijzondere waarde. In de samenwerking met reclamebureaus, mediabureaus en allerhande andere bureaus richten marketeer en bureau van nature gezamenlijk de blik naar buiten, naar de markt – en maken daarbij gretig gebruik van het gezamenlijke buikgevoel. Als inkoper kunnen we, o,a. door onze expertise op het gebied van de inkoop van complexe dienstverlening, en alle ontwikkelingen in de wereld om ons heen, deze relaties voorzien van een gezonde zakelijke onderlaag. Door intensieve samenwerking met marketeers volgt de evolutie van buikgevoel naar buikmanagement. Het is hard werken, maar gelukkig hebben we er geen plastisch chirurg bij nodig!

×

Op deze pagina