Dat is toch logisch

Onlangs moest ik een sanitaire stop maken. Wat schetste mijn verbazing, er was een geplastificeerd A4tje opgehangen met de tekst: “Je wordt vriendelijk verzocht het toiletpapier na gebruik door de wc te spoelen”.

Dat is toch vanzelfsprekend…

Onlangs moest ik een sanitaire stop maken. Wat schetste mijn verbazing, er was een geplastificeerd A4tje opgehangen met de tekst: “Je wordt vriendelijk verzocht het toiletpapier na gebruik door de wc te spoelen”.

Dat is toch vanzelfsprekend dacht ik nog bij mezelf, lijkt me logisch. Later zat ik hier nog over na te denken. Kennelijk is het voor mensen toch niet zo vanzelfsprekend. Waarom hangt het er anders?

Zo is het ook met onze dagelijkse inkooppraktijk. Binnen de verbeterprogramma’s zeg ik met enige regelmaat tegen collega’s “Dat is toch logisch”. Bijvoorbeeld de wijze waarop je kan specificeren (functioneel versus technisch), de vragen die je leveranciers stelt om inzicht te krijgen in mogelijkheden, het toepassen van inkoopvoorwaarden, etc.

Klanten die wij ondersteunen en helpen bij het verbeteren van de inkoopfunctie of bij het inkopen op basis van Total Cost of Ownership en beste kwaliteit/prijs verhouding vinden dit allemaal niet zo vanzelfsprekend. Uiteraard, er wordt met de beste intenties ingekocht, echter, inkopen is een vak. Een vak waar medewerkers van Emeritor goed in zijn, die elke dag een zekere bevlogenheid ten toon spreiden.

Het is dus goed mezelf te realiseren dat wat ik vanzelfsprekend vind, wellicht voor anderen niet zo is. En daarom wil ik er voor waken er vanuit te gaan dat mijn klanten “het wel weten”. Uitleggen, helpen en voordoen is daarbij van essentieel belang. Ik realiseer me dat we daar goed in zijn!

En ja, ik heb doorgespoeld…