Dat spreekt voor zich…

Regelmatig betrap ik mijzelf erop dat ik denk: “dat kan ik voortaan beter zelf doen”. Het kan dan over van alles en nog wat gaan. Grappig genoeg is één van mijn ergernissen (en één van de gebieden waar alle inkopers veel tijd aan zouden moeten besteden, maar of ze het ook doen…) dat ik in de organisatie waar ik werk steeds opnieuw mensen moet overtuigen van mijn toegevoegde waarde.

Regelmatig betrap ik mijzelf erop dat ik denk: “dat kan ik voortaan beter zelf doen”. Het kan dan over van alles en nog wat gaan. Grappig genoeg is één van mijn ergernissen (en één van de gebieden waar alle inkopers veel tijd aan zouden moeten besteden, maar of ze het ook doen…) dat ik in de organisatie waar ik werk steeds opnieuw mensen moet overtuigen van mijn toegevoegde waarde. Hoe vaak voer je de discussie dat die usb-stick die men nodig heeft echt veel te duur is bij de door jou gecontracteerde leverancier? Zij kochten dit in het verleden stukken beter in. Dat er op het totale pakket een besparing zit, ziet men niet (meteen). Terwijl dit toch voor zich spreekt. Ah, daar is de valkuil: het spreekt helemaal niet voor zich! Als ik de volgende keer denk : ‘dat kan ik voortaan beter zelf doen’, besef ik me dat anderen dat ook over mij kunnen denken!