Spendanalyse

Spendanalyse

De Spendanalyse is een goed startpunt voor ieder inkooptraject, maar het is vooral ook een ijkpunt voor het inkoopmanagement. De spendanalyse geeft inzicht in het inkoopvolume. Voor veel organisaties is deze informatie lastig te achterhalen. De data is meestal wel aanwezig, maar hoe vertaal je dat naar (relevante) inkoopinformatie?

  • De spendanalyse wordt door Emeritor uitgevoerd voor uw totale inkoopuitgaven aan de hand van de boekingen van alle facturen in de financiële administratie. In overleg met u bepalen we de inkoopuitgaven in scope van de spendanalyse.
  • Wij valideren de aangeleverde data en analyseren de leveranciers- en factuurgegevens met onze spendanalyse tool.
  • Leveranciers- en factuurgegevens worden gekoppeld aan een passende inkoopcategorisering op drie niveaus (categorie/pakket/subgroep) voor directe (PR) en indirecte (NPR) spend.

U ontvangt van ons:

  • algemene kengetallen met benchmark in relatie tot andere organisaties
  • indeling spend naar inkoop categorieën en inkooppakketten
  • top 25 leveranciers (naar spend en naar aantal facturen)
  • Pareto analyse (80/20)
  • indeling spend per bedrijfsonderdeel

Neem voor meer informatie contact met ons op!


 

Emeritor Inkoophuis
Fin-analyse-FIna-analyse-vs-8-stapppen

Quotes van klanten...

Rutger Burger, BAM

"‘Emeritor is onderscheidend in het concretiseren en implementeren van een multidisciplinaire aanpak waaronder het werken in geïntegreerde inkoopteams."

Ted Appelman, NIBC

“Emeritor analyseert en adviseert niet alleen, maar werkt ook schouder aan schouder met de interne organisatie om de adviezen te implementeren. Met de besparingen die ze realiseren, verdienen ze zichzelf terug, terwijl ze tegelijkertijd ook structurele verbeteringen doorvoeren.”

Heeft u grip op uw inkoopkosten?

4 vragen over procurement beantwoord


 

Karin-Brommer

Uw contactpersoon

Karin Brommer


 

Wat kenmerkt Emeritor?

“Werken bij Emeritor is voor mij in vier woorden: tijdloos, afwisselend, uitdagend, vernieuwend. Er heerst hier echt een familiegevoel.”
Adrie Roor, Financieel Manager