En passant…

Sinds enige tijd ga ik met de trein naar mijn werk. Niet alleen vanwege de files, maar ook omdat het “duurzaam” is. Ik reis dagelijks dezelfde route rond dezelfde tijd en het valt me steeds weer op hoeveel mensen dezelfde route bereizen en dat we allemaal dezelfde richting uitgaan. Iedereen is op weg naar zijn of haar bestemming.

Sinds enige tijd ga ik met de trein naar mijn werk. Niet alleen vanwege de files, maar ook omdat het “duurzaam” is. Ik reis dagelijks dezelfde route rond dezelfde tijd en het valt me steeds weer op hoeveel mensen dezelfde route bereizen en dat we allemaal dezelfde richting uitgaan. Iedereen is op weg naar zijn of haar bestemming. Sommigen stappen eerder uit dan ik, anderen reizen door. De meeste mensen zijn voor mij onbekenden. Maar naarmate ik vaker reis, kom ik steeds dezelfde mensen tegen en begin ik sommige mensen zelfs te “kennen”.

Bij het inkopen kom je dit ook tegen. Er zijn leveranciers, die maar kort meereizen (de passanten, waarvan sommigen tegen uiterst scherpe tarieven even de trein nemen). Dit in tegenstelling tot de tactische en strategische leveranciers, die regelmatig dezelfde route met je mee reizen. Dit zijn de leveranciers waarmee een ‘duurzame’ relatie wordt opgebouwd. En omdat je niet altijd van te voren weet of het om een passant gaat of om iemand die voor langere tijd met je in de trein zit, blijft het zaak om iedere leverancier (en klant!!) met respect te behandelen en een goede relatie op te bouwen, want voor je het weet, zit je samen op de Oriënt Express.