Emeritor helpt graag uw Marcom inkopen te optimaliseren

Marcom

De inkoper is steeds vaker betrokken bij de inkoop van MarCom, Emeritor helpt graag uw Marcom inkopen te optimaliseren. Emeritor heeft als gespecialiseerde inkoopdienstverlener een grote verscheidenheid aan inkoopexpertise in huis. Voordat onze mensen bij Emeritor komen werken, hebben ze veelal bij meerdere organisaties in verschillende sectoren inkoopervaring opgedaan. En in dienst bij Emeritor kenmerkt het werk zich door de variatie in werkzaamheden en opdrachtgevers. Daarom is Emeritor in staat om invulling te geven aan al uw inkoopvragen, hoe groot de variëteit aan producten en diensten die organisaties inkopen ook is.
Een van die expertisegebieden is 'Marcom'.

Kiest uw MarCom afdeling al voor een objectieve selectie?

Annuska Does - Senior Procurement Specialist MarCom √
Annuska Does -
Senior Procurement
Specialist MarCom √

De laatste jaren wordt de inkoper steeds vaker betrokken bij de inkoop van marketing (communicatie). In het verleden werden inkopers door marketingafdelingen vaak gezien als een verplichte halte, die nog moest worden geraadpleegd in één van de laatste stadia van een inkoopproject, zoals bijvoorbeeld bij het afsluiten van een contract. Wij zien echter dat dit verandert.

In het marketing(communicatie) werkveld wordt de inkoop van digital (en online) marketing producten en diensten steeds belangrijker. Er zijn veel nieuwe leveranciers met dit specialisme toegetreden tot de markt en gerenommeerde creatieve bureaus hebben hun dienstverlening op dit gebied uitgebreid. Digitale marketing maakt het mogelijk om de prestaties van leveranciers te meten en evalueren. Dit betekent dat leveranciers hun dienstverlening transparanter moeten maken en duidelijk aantoonbare resultaten moeten laten zien. De inkoper kan hierbij toegevoegde waarde leveren.

Waar voor de MarCom afdeling vaak de relatie met de leverancier voorop staat, helpt de inkoper bij een objectieve selectie van de meest geschikte leveranciers en het maken van duidelijke afspraken over de dienstverlening en de te leveren prestaties. Hierbij wordt tevens geborgd dat leveranciers goed met elkaar samenwerken in de verschillende stappen van het creatieve proces. Tenslotte kan de inkoper een bijdrage leveren wanneer het marketingbudget onder druk staat, door de best mogelijke producten en diensten in te kopen binnen de financiële ruimte.

Annuska Does is zeer ervaren in de indirecte inkoop en heeft de afgelopen 5 jaar veel MarCom projecten uitgevoerd bij organisaties met substantiële MarCom uitgaven. Het is voor haar de uitdaging om het vertrouwen te winnen van de stakeholders binnen de MarCom afdelingen en hen te laten zien dat een goede samenwerking met inkoop een “win-win” kan opleveren. Annuska kent de markt, spreekt de juiste taal en is oprecht geïnteresseerd in het MarCom vak.

 

Weten waar je over praat

Naast inkoopkennis en ervaring kent en erkent Emeritor het belang van ‘weten waarover je praat’. Het inkopen van ICT is immers anders dan het contracteren van een cateraar of het selecteren van leasemaatschappijen. Om maar niet te spreken over bijvoorbeeld de inkoop van dienstverlening die de kernactiviteiten van uw organisatie ondersteunt. Binnen het inkooptraject is de inkoper vaak diegene die met een opbouwend kritische blik kijkt naar de uitvraag die in de markt gezet wordt. De inkoper moet hiervoor een toereikende mate van inhoudelijke kennis hebben om de uitvraag te kunnen beoordelen. Bovendien moet de inkoper als sparringpartner en volwaardig gesprekspartner geaccepteerd worden door de inhoudelijk specialisten. Hiervoor is affiniteit met het onderwerp en kennis van de markt en betreffende leveranciers onontbeerlijk.

Expertisegebieden onderverdeeld

Om tegemoet te komen aan deze begrijpelijke behoefte van haar opdrachtgevers besteedt Emeritor veel tijd en aandacht aan het ontwikkelen en verder uitbouwen van haar zogenaamde ‘expertisegebieden’. Deze expertisegebieden hebben we primair onderverdeeld in directe en indirecte inkoopuitgaven. De directe inkoopuitgaven zijn te divers om op voorhand nader onder te verdelen, maar voor de indirecte inkoopuitgaven hanteren we een gestandaardiseerde categorisering die binnen iedere organisatie toepasbaar is, bij zowel de publieke sector als privaat en de zorg. De verschillende categorieën en onze experts op deze gebieden treft u op deze pagina aan. Binnen de expertise gebieden bundelen we onze inkoopkennis en ervaring met markt en inhoudelijke kennis tot een optimale combinatie voor onze klanten. Daarbij blijven we in de eerste plaats een inkoopdienstverlener, maar we laten zien dat wij uw business begrijpen en in staat zijn uw inhoudelijke kennis te vertalen naar een inkoopoplossing. Onze experts komen graag met u in contact om hierover van gedachten te wisselen.

 

Karin-Brommer

Uw contactpersoon

Karin Brommer


   


   

  Cover White Paper

  Meer inzicht in uw Inkoop volwassenheid?

  Download het white paper

  Quotes van klanten...

  Rutger Burger, BAM

  "‘Emeritor is onderscheidend in het concretiseren en implementeren van een multidisciplinaire aanpak waaronder het werken in geïntegreerde inkoopteams."

  Ted Appelman, NIBC

  “Emeritor analyseert en adviseert niet alleen, maar werkt ook schouder aan schouder met de interne organisatie om de adviezen te implementeren. Met de besparingen die ze realiseren, verdienen ze zichzelf terug, terwijl ze tegelijkertijd ook structurele verbeteringen doorvoeren.”