Fysiotherapie in 8-stappen

Sinds kort krijg ik fysiotherapie om een matig functionerende enkel te verbeteren. De naweeën van de breuk die ik tijdens dat ‘leuke’ studentenfeestje heb opgelopen, gingen toch niet vanzelf over. Ik zie het als mijn persoonlijke verbeterproces, waarin ik een 8-stappen methodiek kan hanteren.

Sinds kort krijg ik fysiotherapie om een matig functionerende enkel te verbeteren. De naweeën van de breuk die ik tijdens dat ‘leuke’ studentenfeestje heb opgelopen, gingen toch niet vanzelf over. Ik zie het als mijn persoonlijke verbeterproces, waarin ik een 8-stappen methodiek kan hanteren. Deze methodiek gebruiken wij als Emeritor dagelijks in onze inkoopverbeterprogramma’s bij klanten.

Het ‘besluit tot inkopen’ van fysiotherapie, samen met het projectplan als eerste stap, was de lastigste. Dit heeft toch zeker een slordige negen jaar geduurd. Ach ja, hardlopers zijn doodlopers (je moet het toch voor jezelf kunnen rationaliseren).

De volgende stappen waren in dit geval, in tegenstelling tot een inkooptraject, relatief snel geklaard. Marktanalyse, specificatie en leveranciersselectie is een kwestie van de ogenschijnlijk best aangeschreven therapeut ‘googlen’, bellen en een afspraak maken. In mijn geval waren de stappen hierna, goedkeuring en contracteren, ook niet lastig. Op mijn therapeute, een charmante, jonge, blonde vrouw die ook een aantal hockeyers van het Nederlands elftal bijstaat, valt niet veel af te dingen. Uiteraard was haar expertise hier voor mij doorslaggevend. Echt.

Maar dan de implementatie. Negen jaar achterstallig onderhoud vergt toch redelijk wat oplapwerk en inspanning. En dan heb ik het nog niet over het feit, dat ik de tweede sessie mishandeld ben door de manuele therapeut (zijn vakgebied ligt in het verlengde van een chiropractor). Maar het doel heiligt de middelen, zeker na zo’n lange tijd.

Even doorbijten, doen en doorgaan en dan loop ik weer als een kievit rond! Laten we het erop houden dat ik op de laatste fase, de evaluatie, (snel) terugkom.