Herstel uitzendbranche zet door

Ook in periode 2 van 2014(week 5-8) neemt de werkgelegenheid in de uitzendbranche toe. Het aantal uitzenduren is met 4% toegenomen en de omzet met 4% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De uitzendmarkt toont sinds vorig najaar tekenen van herstel. Dat is goed nieuws, want herstel op de uitzendmarkt wordt gezien als een vroege indicator voor de gehele arbeidsmarkt.

Ook in periode 2 van 2014 (week 5-8) neemt de werkgelegenheid in de uitzendbranche toe. Het aantal uitzenduren is met 4% toegenomen en de omzet met 4% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De uitzendmarkt toont sinds vorig najaar tekenen van herstel. Dat is goed nieuws, want herstel op de uitzendmarkt wordt gezien als een vroege indicator voor de gehele arbeidsmarkt.

Het gaat om een toename van ruwweg 8.000 uitzendkrachten. Dit blijkt uit cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

Met name in de technische en administratieve sectoren nam de vraag naar uitzendkrachten toe. Het aantal uitzenduren in de administratieve sector nam met maar liefst 8 procent toe. Dit is volgens uitzendbureau Randstad het gevolg van een toenemende vraag naar secretaresses en salespersoneel. ‘Als de economie aantrekt, willen bedrijven snel investeren in commercieel personeel om klanten te trekken’, zegt een woordvoerder.

Ook het aantal uitzenduren van technisch personeel, zoals monteurs en lassers, nam met 8 procent toe. Dat komt volgens de ABU door een toename in orders voor bedrijven: ‘Ten tijde van economische groei is op korte termijn meer personeel nodig.’

De industriële sector blijft nog wat achter. Daar nam het aantal uitzenduren toe met 1 procent, terwijl de omzet met 2 procent toenam.

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om een flexibele schil in het personeelsbestand te hanteren. Organisaties kiezen er vaker voor om een deel van de werkzaamheden te laten uitvoeren door externen. Redenen zijn bijvoorbeeld het inhuren van specialistische kennis, behoefte aan capaciteit voor de korte termijn (bijvoorbeeld bij zwangerschapsverlof) en het reduceren van risico’s. De inzet van flexibele arbeid past goed bij een fluctuerende arbeidsmarkt.

Bron: Algemene Bond Uitzendondernemingen