I make good price for you…

Deze zomer was ik in Kenia. Kooplui proberen daar de toeristen te lokken met allerlei producten en niet te vergeten met: ‘My friend: I make good price for you!’ Voor het hotel zaten verschillende kooplui. Eén man viel sterk op: de ‘Rastaman’, zoals hij zichzelf noemde.

Deze zomer was ik in Kenia. Kooplui proberen daar de toeristen te lokken met allerlei producten en niet te vergeten met: ‘My friend: I make good price for you!’ Voor het hotel zaten verschillende kooplui. Eén man viel sterk op: de ‘Rastaman’, zoals hij zichzelf noemde. Hij had dreadlocks en was beladen met gouden sieraden en als enige wist hij het vertrouwen te winnen van de toeristen. Hij had namelijk goed ‘geluisterd’ naar wat de toeristen willen: goede kwaliteit voor een goede prijs. Precies om die reden kocht ook ik bij hem. De onderhandelingen voor een ‘good price’ (ik blijf tenslotte ook op vakantie toch een inkoper) duurden lang, maar zo hoort het ook in Kenia! Na afloop waren we allebei tevreden: ik met mijn mooie houtsnijwerk en hij met de prijs die hij ervoor had gekregen.

Ach, konden alle inkoopdeals maar zo verlopen!