De gereedschapskist

Klussen in huis is iets waar ik verschrikkelijk tegenop kan zien. Graag vraag ik mijn zwager om mij hiermee een handje te helpen. Zelf heb ik twee linkerhanden, een handicap waar mijn zwager absoluut geen last van heeft. Daarnaast merk ik dat mijn gereedschapskist met daarin niet veel meer dan een paar schroevendraaiers, een hamer en een verdwaalde tang (niet vragen wat voor a.u.b., dat antwoord moet ik je schuldig blijven) toch wel wat beperkt is…

Klussen in huis is iets waar ik verschrikkelijk tegenop kan zien. Graag vraag ik mijn zwager om mij hiermee een handje te helpen. Zelf heb ik twee linkerhanden, een handicap waar mijn zwager absoluut geen last van heeft. Daarnaast merk ik dat mijn gereedschapskist met daarin niet veel meer dan een paar schroevendraaiers, een hamer en een verdwaalde tang (niet vragen wat voor a.u.b., dat antwoord moet ik je schuldig blijven) toch wel wat beperkt is. In tegenstelling tot mijn zwager, die heeft voor veel klussen passend gereedschap, wat het klussen een stuk sneller en aangenamer maakt.

Een mooie parallel is te trekken naar mijn werk als inkoopadviseur. Binnen Emeritor hebben wij, gezien onze specialisatie, kennis gebundeld in verschillende inkooptools, het gereedschap van de vakman, zogezegd. Onze ervaring met de uit te voeren klussen en het gebruik van dit, soms specialistische, gereedschap zorgt ervoor dat wij klussen vaak sneller en gemakkelijker kunnen klaren dan een organisatie dat zelf kan. Waarom zou een organisatie immers zelf dure instrumenten aanschaffen of ontwikkelen als deze beschikbaar zijn op de markt, inclusief expertise hoe ze optimaal in te zetten.

Voor een behoorlijk aantal van de gereedschappen die in onze organisatie worden gebruikt, durf ik inmiddels te stellen dat ik zeker geen twee linkerhanden heb! Die expertise wordt intussen ook wel eens binnen mijn kennissenkring herkend, waarna ik gevraagd wordt ze te helpen met een kleine inkoopvraag. En zo verzeker ik me weer van klushulp als ik die weer nodig heb.

×

Op deze pagina