Introductie inkoopblog

Hallo, ik ben Eugenie, Inkoopadviseur bij Emeritor Procurement Services. Voor Inkoopvandaag schrijf ik korte blogs waarin ik mijn ervaringen met inkopen, voornamelijk in de publieke sector, met u deel.

Als inkoopadviseur ben ik voornamelijk actief met inkoopprojecten binnen de overheid. Ja, u leest het goed, ik ben betrokken bij het uitgeven van ons belastinggeld voor de meest uiteenlopende producten en diensten. Ik geniet erg van mijn werk en vind dat ik de leukste baan ter wereld heb. Niet zozeer omdat ik geld van een ander mag uitgeven, maar vanwege het feit dat het inkoopvak multidisciplinair is. Het inkoopvak bevat een inhoudelijke kant afhankelijk van het product of dienst die je inkoopt. Het bevat daarnaast een inkooptechnische, een juridische en een financiële kant en ‘last-but-not-least’ een sociaal-communicatieve kant.

Mijn leven bestaat natuurlijk niet alleen uit werken, bovenal ben ik moeder van twee fantastische kanjers van 7 en 8 jaar oud. Moeder zijn is net zo multidisciplinair als het zijn van inkoopadviseur, of misschien nog wel gevarieerder. Veel van mijn inspiratie voor deze blog haal ik dan ook uit mijn dagelijks leven met de jongens. Eigenlijk kun je alles wat je doet relateren aan het inkoopvak.

Elke twee weken plaats ik hier een blog en hoop ik jullie te voorzien van leuke ins en outs van het inkoopvak. Reageer op mijn blogs, voel je vrij om de discussie met me aan te gaan. En als je een idee hebt voor een leuk onderwerp, dan schrijf ik daar graag over.