Kerstpakketten inkopen

Kerstpakketten, een goede gewoonte van werkgevers om het personeel een blijk van waardering te geven, en het kerstfeest – een familiemoment bij uitstek – extra luister bij te zetten. Bedrijven die op tijd willen zijn met hun bestelling denken daar in het voorjaar al over na. Zeker als er een aanbesteding in het geding is, want dat vergt tijd.

Kerstpakketten, een goede gewoonte van werkgevers om het personeel een blijk van waardering te geven, en het kerstfeest – een familiemoment bij uitstek – extra luister bij te zetten. Bedrijven die op tijd willen zijn met hun bestelling denken daar in het voorjaar al over na. Zeker als er een aanbesteding in het geding is, want dat vergt tijd.

Kerstpakketten zijn er in alle soorten en maten. Het uitzoeken van een kerstpakket naar de tevredenheid van het personeel is meestal geen sinecure. Een trend is om het personeel zelf een keuze te laten maken in de samenstelling van het pakket. Zo maak je de medewerker ‘medeplichtig’ en is meer tevredenheid gegarandeerd.

Die trend is er niet voor niets; veel mensen kunnen de gemaakte keuze niet waarderen.

Het zijn vaak met zorg uitgezochte nutteloze spullen, die achter in de keukenkast verdwijnen of op zolder eindigen, zoals de chocoladefontein, het doe-het-zelf bakpakket voor wafels, of de geblokte fleece deken. Kortom, er zit vaak van alles in het kerstpakket, maar voornamelijk artikelen die je zelf nooit zou kopen. Veel van deze producten belanden dan ook na verloop van tijd in de vuilnis bak. Jammer, maar helaas…

Duurzaam kerstpakket

Misschien zouden werkgevers eens kunnen gaan denken aan duurzame spullen? Een middagje surfen op het web leverde de volgende bonte verzameling aan ‘groene/eco’ suggesties op:

  • Een KeepCup is hét praktische en stijlvolle alternatief voor de wegwerp koffiebeker.
  • Een tuinlamp op zonne-energie: de Solar licht Basket geeft een flikkerend lichteffect, net als een kaarsje. Als het donker wordt gaat het lampje automatisch branden.
  • De ‘Dopper’; het ideale meeneem flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig, dus dat scheelt plastic afval!
  • ‘How to green your home’ boekje met 94 pagina’s met handige tips om thuis te beginnen de wereld mooier maken. Simpel, leuk en makkelijk te doen.
  • Ook voor het bedienen van de tv is nu een duurzame oplossing! Een (universele) afstandsbediening die zichzelf oplaadt door middel van zonne-energie.
  • Douchetimers helpen je korter te douchen. De zandloper geeft je 5 minuten de tijd, daarna is het tijd om de kraan uit te zetten. Als iedereen in Nederland één minuut eerder onder de douche vandaan stapt, besparen we jaarlijks 28 miljard liter water.
  • Het boek ‘Jelle’s Makkelijke Moestuin’ is ingedeeld in logische hoofdstukken, geeft je een helder stappenplan voor een ‘vierkante meter (moes)tuin’ en staat vol mooie en duidelijke foto’s. Geen moeilijk gedoe, lekker aan de gang gaan en vooral genieten van je makkelijke moestuin!
  • De bamboe schaal (of kom) is handgemaakt uit 100% biologische bamboe en afgewerkt met natuurlijke lak. Ze zijn beschikbaar in verschillende mooie kleuren en geschikt om er zowel warm als koud voedsel of sausjes in te serveren.

Niche in de markt

Mochten deze spullen uiteindelijk ook in de vuilnisbak belanden, dan zijn ze ietsje minder belastend voor het milieu… En voor bedrijven die nog een goed business idee zoeken; duurzame kerstpakketten lijkt nog een niche in de markt te zijn.

×

Op deze pagina