Kruisbestuiving

Laatst had ik het genoegen om de Koningin (op afstand weliswaar) te zien en het viel me op dat zij veel losser over kwam dan ik verwachtte. Tegen een van de aanwezige fotografen noemde ik dit en gaf aan, dat dit volgens mij kwam door de (positieve) invloed die Prinses Maxima op haar heeft.

Laatst had ik het genoegen om de Koningin (op afstand weliswaar) te zien en het viel me op dat zij veel losser over kwam dan ik verwachtte. Tegen een van de aanwezige fotografen noemde ik dit en gaf aan, dat dit volgens mij kwam door de (positieve) invloed die Prinses Maxima op haar heeft. Zijn reactie was dat omgekeerd Prinses Maxima door de invloed van de Koningin een stuk professioneler is geworden. Een mooi voorbeeld van kruisbestuiving dus!

In de samenwerking tussen marketing en procurement zie ik deze positieve kruisbestuiving ook. Beide partijen brengen hun expertise (bij voorkeur al bij de briefings) in het proces in. De marketeer kan daardoor zakelijker worden en meer bewust van het inkoopproces in marketing en de inkoper kan zich steeds beter inleven in de wereld van marketing en specifieke behoeftes die leven. En daar hebben we niet eens een ‘Prins’ als verbindende factor bij nodig.