Mama wat doe jij voor werk?

Iedere avond, voordat mijn kinderen gaan slapen, probeer ik even één op één met ze te kletsen. De jongens mogen zelf aangeven waarover ze willen praten, dus de onderwerpen zijn erg gevarieerd. Eén van mijn zoons stelde mij de vraag: “Mama wat doe jij voor werk?”.

Iedere avond, voordat mijn kinderen gaan slapen, probeer ik even één op één met ze te kletsen. De jongens mogen zelf aangeven waarover ze willen praten, dus de onderwerpen zijn erg gevarieerd. Eén van mijn zoons stelde mij de vraag: “Mama wat doe jij voor werk?”. Op zich een makkelijke vraag, maar het antwoord daarop is niet zo één, twee, drie uitgelegd aan een jongen van acht. Hoe vertel je nu eenvoudig wat het betekent om Europese aanbestedingen te begeleiden zonder al te veel moeilijke en politieke terminologie, die nog meer vragen oproepen dan ik antwoorden kan geven.

Mijn antwoord aan hem was dat ik dat niet zo makkelijk vond om uit te leggen, maar dat ik het wel wilde proberen. Aan de hand van een voorbeeld heb ik hem uitgelegd wat ik op mijn werk doe. Heel verbaasd luisterde hij naar mij en antwoordde: “Mama waarom vind je dit nu zo moeilijk om uit te leggen, je kunt toch gewoon zeggen dat je de hele dag mag winkelen? “.