Marc van Maarland in dienst als Inkoopadviseur

Marc van Maarland in dienst als Inkoopadviseur

Marc van Maarland“Breed een bijdrage leveren binnen het inkoopdomein is mijn doel. Emeritor lijkt bij uitstek de onderneming waar dit op een resultaat- en praktijkgerichte manier gebeurt."

Marc van Maarland treedt per 1 maart 2016 in dienst bij Emeritor. Marc is met name gespecialiseerd in het inkopen van NPR producten en het bij elkaar brengen van belanghebbenden. Daarnaast was zijn focus gericht op het optimaliseren van procedures en processen binnen en tussen organisaties teneinde de samenwerking te vergemakkelijken.

Wat deed Marc voordat hij bij Emeritor ging werken?

Na een korte loopbaan als verkeersvlieger is Marc werkzaam geweest in verschillende functies bij AkzoNobel, waaronder verkoop, logistiek en planning. Meer recentelijk was hij mede verantwoordelijk voor de inkoop van verzekeringen en daaraan gerelateerde diensten en producten ter ondersteuning van de wereldwijde activiteiten van AkzoNobel. Naast inkoop was advisering zijn belangrijkste taak. Hij werkte daarbij veel projectmatig en gaf periodiek trainingen. Marc heeft ruim 20 jaar werkervaring.

Wat Marc bij Emeritor gaat doen

Marc denkt zijn (projectmatige) werkervaring op inkoopgebied en daarbuiten goed te kunnen inzetten om de Emeritor inkoopverbeteringsprogramma’s invulling te geven bij klanten. Het overbruggen van belangenverschillen tussen klanten en leveranciers en het praktisch inrichten van de inkoopactiviteit heeft zijn grote interesse en ziet hij als een mooie uitdaging. Duidelijk communiceren en heldere afspraken maken zijn belangrijk om die doelen te bereiken. Communiceren doet Marc ook als Educatief Gids bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Hij leidt er zowel recreatieve als zakelijke gasten rond. “Het zoeken naar overeenkomsten en verschillen tussen mens en dier is dan altijd een geliefd thema”.

De no-nonsense en praktisch gerichte benadering is wat mij aanspreekt in de manier van werken bij Emeritor. In die stijl herken ik mijzelf. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de inkoopfunctie bij klanten en -meer algemeen- aan de realisatie van de doelstellingen die Emeritor zichzelf heeft gesteld in het nieuwe jaar.