Martijn Serlie in dienst als Senior Inkoopadviseur

Martijn Serlie in dienst als Senior Inkoopadviseur

Martijn-Serlie“Emeritor is gespecialiseerd in inkoopadvisering in de breedste zin van het woord. Daarom was voor mij de keuze om bij dit leuke, ambitieuze bedrijf te gaan werken, een eenvoudige”  

Martijn Serlie treedt per 01-04-2016 in dienst als Senior Inkoopadviseur bij Emeritor. Martijn is gespecialiseerd in inkoopadvisering op allerlei vlakken. Marcom, ICT, Facilitair, Autolease, Onderhoud gebouwen, et cetera. Hij gaat zich bij Emeritor richten op een diversiteit aan inkoop (advies) trajecten. Van het ondersteunen van inkoopafdelingen bij ziekte of zwangerschap tot het initiëren en implementeren van inkoop verbeterprogramma’s.

Wat deed Martijn voordat hij bij Emeritor ging werken?

Martijn werkte hiervoor bij Stichting Woonzorg Nederland (landelijk woningcorporatie) als Senior Inkoper. Hij heeft daar een centraal gecoördineerde inkoopafdeling opgezet en was daar verantwoordelijke voor alle inkoopactiviteiten met een totale beïnvloedbare inkoop spend van ongeveer 90 miljoen euro. “Daarvoor maakte ik deel uit van het inkoopteam bij USG People, het grote beursgenoteerde uitzendconcern waar merken zoals o.a. Start People, Unique, USG Innotiv onder vallen. Daar heb ik samen met 3 collega inkopers een centrale inkoopafdeling opgezet.”

Inkoopoptimalisatie

Zijn jarenlange ervaring met het opzetten van centrale (gecoördineerde) inkoop binnen verschillende bedrijven maakt het dat Martijn breed inzetbaar is bij Emeritor. Martijn: “Inkoop van scratch af aan opzetten of inkoop verbeterprogramma’s uitvoeren zullen naar verwachting de focus hebben.” Martijn ziet verbindingen leggen in organisaties als een must om inkooptrajecten te doen slagen. Martijn: “Draagvlak creëren is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een goede analyse van de situatie maken en vervolgens de juiste stakeholders in een projectgroep formeren zal de kans dat het inkooptraject slaagt en dus daadwerkelijk ook geborgd word in de processen van de organisatie alleen maar versterken.” Martijn heeft in januari 2016 zijn Inkoop Management opleiding afgerond met een eindcijfer 10. Hij kan dus als geen ander de theorie op een goede professionele wijze in praktijk brengen.

Een frisse start bij het ambitieuze, hands-on Emeritor

Martijn kijkt er naar uit om zijn ruime inkoop ervaring in te gaan zetten bij Emeritor. “De diversiteit van opdrachtgevers in verschillende branches zal altijd verfrissend blijven!”.

×

Op deze pagina