Publicaties & Nieuws

Publicaties & Nieuws

 

MT1000: Emeritor stijgt verder binnen top-10

12-01-2021 | MT1000

Emeritor is een van de 10 beste adviesbureaus in Nederland op het gebied van supply chain en logistiek. Dat blijkt uit onderzoek van MT/Sprout onder 5.665 zakelijke beslissers. Vorig jaar nog stonden we op nummer 9 in de prestigieuze lijst. Dit jaar zijn we naar plaats 7 geklommen.

mt1000-2020-winnaarlogo-zwart-1-def
Team

Met collectieve inkoop serieus geld verdienen voor de sport

21-07-2020 | Publicatie: NOC*NSF

Lange tijd was het de normaalste zaak van de wereld dat sportbonden hun eigen producten en diensten inkochten. Maar nu het NOC*NSF een succesvolle pilot heeft gedraaid met collectieve inkoop, moet dat de nieuwe standaard worden.

Sport & Ondernemen

21-07-2020 | NOC*NSF

Het NOC*NSF heeft in juli 2020 een special uitgegeven over Collectieve Inkoop in de sport. Emeritor heeft een mooie bijdrage geleverd aan diverse artikelen in deze uitgave. We zijn trots op het resultaat en de samenwerking met het NOC*NSF.

noc-nsf-logo-png-transparent200-200
Team

Emeritor scoort hoge ogen in MT1000

12-12-2019 | Publicatie: MT1000

Emeritor behoort tot de 10 beste supply chain- en logistiek adviesbureaus in Nederland. Dit blijkt uit het onderzoek van Management Team. Emeritor behaalde daarbij een top 3-positie op het gebied van klanttevredenheid en klantloyaliteit.

Positieve uitkomst Proeftuin 

25-03-2019 | Emeritor

De Rijksoverheid stimuleert Social Return On Investment zo veel mogelijk in haar leverancierscontracten. Categoriemanagers Esther Rijken en Fons Buurman daagden twee inkoopadviesbureaus uit om gezamenlijk te komen tot een SROI-programma. Dit werd de SROI-proeftuin genoemd. In dat kader namen AevesBenefit en Emeritor in het voorjaar van 2018 samen de uitdaging op zich.

SROI
circulair

Circulair inkopen is écht anders

11-03-2019 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Wie besluit om circulair in te kopen, besluit om te innoveren. Circulaire inkoop is écht anders. Het is niet vreemd dat veel organisaties nog wat afwachtend zijn, maar er zijn er ook die de eerste stappen al hebben gezet. Wie met circulair inkopen begint is nog altijd een pionier en moet het leuk vinden om de dingen anders te doen.

Om met circulair inkopen te beginnen hoef je niet meteen het hoogste ideaal na te streven. Het is al mooi als je de hoeveelheid afval weet te verminderen of langer gebruik maakt van een product. Een beetje circulair is ook al goed. Er zijn gradaties van circulariteit en je kunt als beginner onderaan de ladder starten.

Ruim €100 miljoen aan circulaire inkoopkracht in nieuwe Green Deal Circulair Inkopen

13-06-2018  | MVO Nederland

Zeker 50 publieke en private bedrijven en organisaties gaan circulair inkopen. Op donderdag 7 juni ondertekenden zij met de Rijksoverheid de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 van initiatiefnemers MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. De deelnemers vertegenwoordigen samen ruim 100 miljoen aan inkoopkracht.

Ruim-100-miljoen-aan-circulaire-inkoopkracht-in-nieuwe-Green-Deal-Circulair-Inkopen

Emeritor in Beeld & Geluid