Publicaties & Nieuws

 

Team

Emeritor scoort hoge ogen in MT1000

12-12-2019 | Publicatie: MT1000

Emeritor behoort tot de 10 beste supply chain- en logistiek adviesbureaus in Nederland. Dit blijkt uit het onderzoek van Management Team. Emeritor behaalde daarbij een top 3-positie op het gebied van klanttevredenheid en klantloyaliteit.

Positieve uitkomst Proeftuin 

25-03-2019 | Emeritor

De Rijksoverheid stimuleert Social Return On Investment zo veel mogelijk in haar leverancierscontracten. Categoriemanagers Esther Rijken en Fons Buurman daagden twee inkoopadviesbureaus uit om gezamenlijk te komen tot een SROI-programma. Dit werd de SROI-proeftuin genoemd. In dat kader namen AevesBenefit en Emeritor in het voorjaar van 2018 samen de uitdaging op zich.

SROI
circulair

Circulair inkopen is écht anders

11-03-2019 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Wie besluit om circulair in te kopen, besluit om te innoveren. Circulaire inkoop is écht anders. Het is niet vreemd dat veel organisaties nog wat afwachtend zijn, maar er zijn er ook die de eerste stappen al hebben gezet. Wie met circulair inkopen begint is nog altijd een pionier en moet het leuk vinden om de dingen anders te doen.

Om met circulair inkopen te beginnen hoef je niet meteen het hoogste ideaal na te streven. Het is al mooi als je de hoeveelheid afval weet te verminderen of langer gebruik maakt van een product. Een beetje circulair is ook al goed. Er zijn gradaties van circulariteit en je kunt als beginner onderaan de ladder starten.

In gevecht met de lange staart

10-01-2019 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Als er één beroep bestaat waarin je niet bang moet zijn voor lange lijsten, dan is het wel het beroep van inkoper. Gelukkig hebben we lekker grove middelen om lange lijsten mee stuk te slaan. Dat zeggen we niet natuurlijk, dat het grove middelen zijn. We geven ze een mooie naam, zodat het net lijkt alsof we precies weten wat we aan het doen zijn.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
CFO-magazine-logo

Meer inkoop? Meer fraude

13-07-2018 | Maarten Erasmus | Publicatie: CFO.nl

Inkoopuitgaven zijn gevoelig voor fraude. Dit komt omdat er vaak meerdere mensen in het proces betrokken zijn die los van elkaar hun taak uitvoeren. De persoon die iets gekocht wil hebben, werkt meestal niet samen met de mensen die orders uitsturen en degenen die verantwoordelijk zijn voor de betalingen.

Ruim €100 miljoen aan circulaire inkoopkracht in nieuwe Green Deal Circulair Inkopen

13-06-2018  | MVO Nederland

Zeker 50 publieke en private bedrijven en organisaties gaan circulair inkopen. Op donderdag 7 juni ondertekenden zij met de Rijksoverheid de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 van initiatiefnemers MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. De deelnemers vertegenwoordigen samen ruim 100 miljoen aan inkoopkracht.

Ruim-100-miljoen-aan-circulaire-inkoopkracht-in-nieuwe-Green-Deal-Circulair-Inkopen

Wat levert een goed ingericht P2P op?

13-06-2018 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Het schijnt nogal Hollands te zijn om bij elk besluit dat je moet nemen eerst precies uit te rekenen wat het gaat kosten. Amerikanen doen dat anders. Die gelóven ergens in en doen het dan gewoon. Ik moet hier vaak aan denken als ik met klanten praat over de invoering van een inkoopsysteem. Je weet dat het geld oplevert, maar hoevéél precies? Dat is moeilijk uit te rekenen. “Het levert echt geld op, dat moet je gelóven” werkt helaas niet.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
Facto

In de ban van circulair inkopen?

05-04-2018 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Ik sprak onlangs Joan Prummel, hij werkt voor Rijkswaterstaat en heeft als opdracht circulair inkopen te bevorderen. Ik vroeg mij af wat organisaties in de weg zit om circulair in te kopen en vroeg het hem.

Brexit

15-12-2017 | Maarten Erasmus | Publicatie: CFO.nl

Aan beide kanten van Het Kanaal liggen rampenplannen klaar, mochten de onderhandelingen voor een Brexit niet goed uitpakken. Zowel Britse als Europese bedrijven zijn dan genoodzaakt hun supply chains te splitsen. Van de Britse bedrijven verwacht 32 procent binnenkort afscheid te moeten nemen van buitenlandse leveranciers om naar binnenlands alternatief uit te wijken. Aan Europese zijde denkt 46 procent te moeten breken met Britse leveranciers.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
111417-MaatwerkvMensen-0103

Inkoopproeftuin

14-11-2017 | Emeritor Procurement Services

Een van de speerpunten van de Rijksoverheid is het inzetten van mensen met een "afstand tot de arbeidsmarkt". Emeritor is als mantelpartij gevraagd een Plan van Aanpak te maken hoe wij denken hier invulling aan te geven. Het uiteindelijke doel is dat de kandidaat meer kans maakt op regulier werk.

De officiële start van de Proeftuin wordt gegeven door het ondertekenen van het PvA. Dit vindt 14 november a.s. plaats. Hiervoor organiseerde de Rijksoverheid de bijeenkomst “Maatwerk voor mensen”.

Emeritor is trots op deze wijze te laten zien waar we voor staan. Bijzonder in dit project is ook de samenwerking met Aeves Benefit.

Process mining: kans of bedreiging?

15-09-2017 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Laatst was ik bij een demonstratie process mining. Je kunt de computer aan de hand van data uit je systemen processen in beeld laten brengen. Speciale software visualiseert vervolgens hoe gegevens door je organisatie stromen, en biedt daarmee inzicht in hoe processen daadwerkelijk verlopen.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
Maarten Erasmus - Managing Consultant

Wordt alles routine?

22-03-2017 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Het is verfrissend hoe automatiseerders tegen onze wereld aankijken. Waar wij druk doende zijn met problemen oplossen en branden blussen, ontdekken zij de patronen die ons werk reduceren tot routineklusjes. 

Wie is de nieuwe inkoper?

28-11-2016 | Publicatie: Pimmsolutions.nl

Afgelopen maandag was het weer zover: op 21 november 2016 vond alweer de vijfde editie van de Round Table plaats, een intiem kennisevent voor Pimm Solutions‘ relaties en klanten. Een van de zes gastsprekers was Caroline van den Bosch, managing partner bij Emeritor. Heb je het gemist of kon je er deze keer niet bij zijn? Hieronder delen we haar presentatie met jullie.

Caroline van den Bosch - Managing Partner

Wat betekent de gewijzigde Aanbestedingswet voor u?
14-07-2016 | Publicatie: AanbestedingsCafé

Eindelijk zijn dan op 1 juli de wijzigingen op de Aanbestedingswet 2012 in werking getreden. Welke gevolgen hebben de herzieningen voor u?

Lees meer ...

Veranderingen aanbestedingswet 2016

08-06-2015 | Hoking Cheung | Publicatie: Facto Magazine

De huidige Aanbestedingswet, die nog maar twee jaar in werking is, gaat in 2016 al weer op de schop. Hoewel de nieuwe, definitieve wetstekst nog niet bekend is, kan al wel iets gezegd worden over de veranderingen die er mogelijk aan zitten te komen. Een overzicht.

Emeritor in Beeld & Geluid

Archives