Publicaties & Nieuws

Publicaties & Nieuws

 

Team

Met collectieve inkoop serieus geld verdienen voor de sport

21-07-2020 | Publicatie: NOC*NSF

Lange tijd was het de normaalste zaak van de wereld dat sportbonden hun eigen producten en diensten inkochten. Maar nu het NOC*NSF een succesvolle pilot heeft gedraaid met collectieve inkoop, moet dat de nieuwe standaard worden.

Sport & Ondernemen

21-07-2020 | NOC*NSF

Het NOC*NSF heeft in juli 2020 een special uitgegeven over Collectieve Inkoop in de sport. Emeritor heeft een mooie bijdrage geleverd aan diverse artikelen in deze uitgave. We zijn trots op het resultaat en de samenwerking met het NOC*NSF.

noc-nsf-logo-png-transparent200-200
Team

Emeritor scoort hoge ogen in MT1000

12-12-2019 | Publicatie: MT1000

Emeritor behoort tot de 10 beste supply chain- en logistiek adviesbureaus in Nederland. Dit blijkt uit het onderzoek van Management Team. Emeritor behaalde daarbij een top 3-positie op het gebied van klanttevredenheid en klantloyaliteit.

Positieve uitkomst Proeftuin 

25-03-2019 | Emeritor

De Rijksoverheid stimuleert Social Return On Investment zo veel mogelijk in haar leverancierscontracten. Categoriemanagers Esther Rijken en Fons Buurman daagden twee inkoopadviesbureaus uit om gezamenlijk te komen tot een SROI-programma. Dit werd de SROI-proeftuin genoemd. In dat kader namen AevesBenefit en Emeritor in het voorjaar van 2018 samen de uitdaging op zich.

SROI
circulair

Circulair inkopen is écht anders

11-03-2019 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Wie besluit om circulair in te kopen, besluit om te innoveren. Circulaire inkoop is écht anders. Het is niet vreemd dat veel organisaties nog wat afwachtend zijn, maar er zijn er ook die de eerste stappen al hebben gezet. Wie met circulair inkopen begint is nog altijd een pionier en moet het leuk vinden om de dingen anders te doen.

Om met circulair inkopen te beginnen hoef je niet meteen het hoogste ideaal na te streven. Het is al mooi als je de hoeveelheid afval weet te verminderen of langer gebruik maakt van een product. Een beetje circulair is ook al goed. Er zijn gradaties van circulariteit en je kunt als beginner onderaan de ladder starten.

In gevecht met de lange staart

10-01-2019 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Als er één beroep bestaat waarin je niet bang moet zijn voor lange lijsten, dan is het wel het beroep van inkoper. Gelukkig hebben we lekker grove middelen om lange lijsten mee stuk te slaan. Dat zeggen we niet natuurlijk, dat het grove middelen zijn. We geven ze een mooie naam, zodat het net lijkt alsof we precies weten wat we aan het doen zijn.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
CFO-magazine-logo

Meer inkoop? Meer fraude

13-07-2018 | Maarten Erasmus | Publicatie: CFO.nl

Inkoopuitgaven zijn gevoelig voor fraude. Dit komt omdat er vaak meerdere mensen in het proces betrokken zijn die los van elkaar hun taak uitvoeren. De persoon die iets gekocht wil hebben, werkt meestal niet samen met de mensen die orders uitsturen en degenen die verantwoordelijk zijn voor de betalingen.

Ruim €100 miljoen aan circulaire inkoopkracht in nieuwe Green Deal Circulair Inkopen

13-06-2018  | MVO Nederland

Zeker 50 publieke en private bedrijven en organisaties gaan circulair inkopen. Op donderdag 7 juni ondertekenden zij met de Rijksoverheid de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 van initiatiefnemers MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. De deelnemers vertegenwoordigen samen ruim 100 miljoen aan inkoopkracht.

Ruim-100-miljoen-aan-circulaire-inkoopkracht-in-nieuwe-Green-Deal-Circulair-Inkopen

Wat levert een goed ingericht P2P op?

13-06-2018 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Het schijnt nogal Hollands te zijn om bij elk besluit dat je moet nemen eerst precies uit te rekenen wat het gaat kosten. Amerikanen doen dat anders. Die gelóven ergens in en doen het dan gewoon. Ik moet hier vaak aan denken als ik met klanten praat over de invoering van een inkoopsysteem. Je weet dat het geld oplevert, maar hoevéél precies? Dat is moeilijk uit te rekenen. “Het levert echt geld op, dat moet je gelóven” werkt helaas niet.

Maarten Erasmus - Managing Consultant
Facto

In de ban van circulair inkopen?

05-04-2018 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Ik sprak onlangs Joan Prummel, hij werkt voor Rijkswaterstaat en heeft als opdracht circulair inkopen te bevorderen. Ik vroeg mij af wat organisaties in de weg zit om circulair in te kopen en vroeg het hem.

Emeritor in Beeld & Geluid

Archives