Océ, Mark Lichteveld

Océ is onderdeel van Canon en houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van printers. Het bedrijf heeft tien vestigingen wereldwijd en 4.500 medewerkers. Sinds 2000 huurt Océ op regelmatige basis inkoopadviseurs van Emeritor in. Tot volle tevredenheid van Mark Lichteveld, Manager Purchasing NPR.

De samenwerking met Emeritor stamt al uit 2000 en begon bij onze afdeling product related purchasing. Rond 2007 heeft ook de afdeling waar ik nu verantwoordelijk voor ben, non-product related purchasing, een raamovereenkomst afgesloten met Emeritor voor de inhuur van inkoopadviseurs.

De beste

Wij huren externen in als we inkoopcapaciteit of -kennis over een bepaald inkoopgebied, bijvoorbeeld bij ICT of flexibel personeel, tekortkomen. Aanvragen zetten we meestal in competitie uit onder de consultancybureaus waarmee we een samenwerking hebben. In veel gevallen komen we uiteindelijk toch bij Emeritor terecht. Puur omdat hun inkoopadviseurs in de interviews als beste uit de bus komen. In vergelijking met andere bureaus doet Emeritor het gewoon heel goed bij ons.

Het is voor mij goed merkbaar dat de verschillende adviseurs van Emeritor bij dezelfde organisatie werken

Dezelfde achtergrond

Het is voor mij goed merkbaar dat de verschillende adviseurs van Emeritor bij dezelfde organisatie werken. Ze werken vanuit dezelfde cultuur, werkwijzen en beschikken allemaal over de juiste inkoopkennis. Of ze intern bij Emeritor vooraf gebrieft worden over onze werkwijzen, procedures, organisatie en cultuur weet ik niet. Opvallend is wel dat ze allemaal snel en soepel ingevoerd en ingewerkt zijn bij ons.

Opvallend is wel dat ze allemaal snel en soepel ingevoerd en ingewerkt zijn bij ons.

Inkoop als specialisme

Emeritor heeft inkoop tot haar specialisme gemaakt en niet consultancy. De adviseurs van Emeritor onderscheiden zich dan ook ten positieve van consultants. Ze verdiepen zich volledig in onze organisatie en cultuur en worden echt onderdeel van onze afdeling. Ze stellen zich absoluut niet op als externen die alles beter weten.

Opvallend is wel dat Emeritor medewerkers allemaal snel en soepel ingevoerd en ingewerkt zijn bij ons

Ze werken hard en voegen waarde toe aan onze bestaande organisatie. Als ze aan het einde van de opdracht weer vertrekken, laten ze echt iets achter. Ze dragen hun kennis en kunde over. In het geval ze ingezet zijn op een specifiek inkooptraject behalen ze altijd de vooraf gestelde doelstellingen in termen van besparingen en procesverbeteringen. Dat is belangrijk en waardevol. Zeker in deze economisch uitdagende tijden.

 


 

 

×

Op deze pagina