Private thema's

Met meer dan 20 jaar inkoopervaring in de private sector en ruim 1000 manjaar gecombineerde werkervaring, kennen we het klappen van de zweep in de sector. We weten welke issues er spelen en bieden daar passende oplossingen voor. Alles met als doel om u te helpen te optimaliseren, besparen, ondersteunen of verbeteren.
Optimaliseren
Marktconforme prijs
Capaciteit

Hoe kan inkoop een structurele bijdrage leveren aan mijn corebusiness? Hoe kunnen we inkoop verder professionaliseren en optimaliseren?

Draagt uw inkoop kwalitatief en financieel voldoende bij aan het realiseren van uw missie en ambities? Is het niveau van uw inkoop toereikend om uw organisatiedoelstellingen te realiseren? Is uw inkoopfunctie optimaal georganiseerd en worden alle afgesloten contracten, processen en inkooptools organisatie breed goed gebruikt?

 

Wat uw strategische inkoopvraag ook is, Emeritor heeft de kennis en expertise in huis om deze samen met u te beantwoorden. We starten met een analyse van de huidige situatie en verwoorden onze bevindingen in heldere conclusies en een pragmatisch en haalbaar optimalisatieplan, inclusief acties, smart doelstellingen en een reële planning. Aansluitend gaan we samen met u aan de slag met de uitvoering van dat plan. Wij doen dit bij voorkeur in de vorm van een programma, gebaseerd op de erkende MSP methodiek waarbij we zowel inkoopbesparingen bereiken als de inkoop verder professionaliseren. We ondersteunen u hierbij met kennis, ervaring en de benodigde capaciteit. Dat doen we op een pragmatische, bewezen manier die uw organisatie duurzame resultaten en nieuwe, geborgde werkwijzen oplevert.

Hebben we een marktconforme prijs? Hoe kunnen we scherper inkopen?

Heeft u het gevoel dat u geld laat liggen op de inkoop van bepaalde producten of diensten? U wilt een tender uit gaan schrijven en wat zijn marktconforme inkoopcondities? Hoe kunt u geld besparen op de inkoop van producten en diensten zonder in te boeten op kwaliteit?

 

Emeritor helpt u met het beantwoorden van deze en andere kosten gerelateerde inkoopvragen. Op een pragmatische en bewezen manier. We voeren voor u een benchmark uit voor de producten en diensten waarop uw vraag specifiek betrekking heeft. Onze inkoopprofessionals, die bij ons in vaste dienst zijn, zijn allemaal gespecialiseerd in een of meerdere inkoopcategorieën. Vanuit die kennis en ervaring zijn ze in staat om snel, efficiënt en vakkundig voor u inzichtelijk te maken wat de marktconforme prijs-, kwaliteit- en dienstverleningsafspraken zijn en welk besparingspotentieel uw organisatie heeft.

We hebben een tekort aan inkoopcapaciteit of -expertise. Waar vinden we de beste, tijdelijke professional?

Wilt u uw inkoopteam tijdelijk uitbreiden met een inkoopprofessional met bewezen kennis en ervaring? Voor het invullen van een allround inkoopfunctie, voor interimmanagement, voor het begeleiden van specifieke tendertrajecten of voor het opzetten en uitvoeren van contract-management. De professional van uw keuze neemt niet alleen de juiste kennis en ervaring mee, maar past ook in uw organisatie, wordt snel productief en boekt concrete en blijvende resultaten.

 

Emeritor professionals leveren dat. En nog meer. Ze brengen daad- én denkkracht mee. Ze zijn creatief, denken in oplossingen en zijn getraind in het schetsen van de best passende scenario’s binnen de kaders van uw organisatiedoelstellingen, werkwijzen en cultuur. Ze zijn pragmatisch, sociaal vaardig en functioneel eigenwijs, gedreven door hun ambitie om voor uw organisatie het beste resultaat te boeken. In alle opzichten.

 

Onze Emeritor professionals komen bovendien nooit alleen. Ze nemen virtueel collega’s mee, die net zoals zij bij ons in vaste dienst zijn. Ze vormen samen een rijk team inkoopspecialisten van alle denkbare niveaus, die verbonden zijn door liefde voor het vak en elkaar aanvullen in ervaring en in product-, proces- en marktkennis van de verschillende inkoopcategorieën. Ze ontmoeten elkaar tijdens de Emeritor trainingen en workshops, maar vinden elkaar ook virtueel in het digitale Emeritor-kennisplatform, waar onder andere best practices en praktijktips gedeeld worden. Zo bieden ze samen nog meer kennis en toegevoegde waarde aan uw organisatie.

Quotes van klanten...

caret-down caret-up caret-left caret-right
Rutger Burger, BAM

"‘Emeritor is onderscheidend in het concretiseren en implementeren van een multidisciplinaire aanpak waaronder het werken in geïntegreerde inkoopteams."

Ted Appelman, NIBC

“Emeritor analyseert en adviseert niet alleen, maar werkt ook schouder aan schouder met de interne organisatie om de adviezen te implementeren. Met de besparingen die ze realiseren, verdienen ze zichzelf terug, terwijl ze tegelijkertijd ook structurele verbeteringen doorvoeren.”

>150

Uitgevoerde projecten in 2017

>50

Opdrachtgevers in 2017

>40

Eigen adviseurs in dienst

>500

manjaar gecombineerde ervaring