Recept voor Inkopen

Een aantal van de ingrediënten is:

  • 1 ‘eigenwijze’ Inkoper
  • 1 ons denken
  • 1 ons durven
  • 1 ons doen
  • 2 ons doorgaan

Een aantal van de ingrediënten is:

  • 1 ‘eigenwijze’ Inkoper
  • 1 ons denken
  • 1 ons durven
  • 1 ons doen
  • 2 ons doorgaan

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te koken. Gelukkig zijn mijn kinderen dankbare eters, die alles (willen) uitproberen.

Ik vind het met name leuk om uit te vogelen hoe recepten kunnen worden aangepast, zodat deze voldoen aan alle voorschriften van mijn huishouden, zoals glutenvrij, sojavrij, nootvrij enz. Het voert te ver om hier een complete lijst op te voeren, want deze is net zo uitgebreid als de Europese aanbestedingsvoorschriften. Werken bij een inkoopadviesbureau is bijna vergelijkbaar met koken. Mijn werk zorgt ervoor dat ik bij verschillende publieke organisaties een kijkje in hun keuken mag nemen. In iedere keuken zie ik weer andere ingrediënten, waarmee mooie resultaten worden bereid. Resultaten of recepten die allemaal voldoen aan de eigen voorschriften en de Europese richtlijnen. Ieder kijkje in de keuken leert mij nieuwe ingrediënten kennen, die ervoor zorgen dat mijn Inkooprecept zich continu verbetert. Natuurlijk zien de andere koks in de keuken mijn inkoopkookkunsten en het is fijn als ze door mij gebruikte ingrediënten zelf gaan toepassen in hun inkooprecept. Maar net als een echt chef-kok zal ik het volledige recept van mijn inkoopkookkunsten niet prijsgeven, want daarmee zou ik mijn eigen werk overbodig maken.