Alle kanten van het Inkoopvak

Ron Huisman

Inkoopadviseur

Bij Emeritor kun je echt alle kanten van inkoopvak op. Daarvan ben ik het levende bewijs. Ik ben bij Emeritor gestart bij klanten in de private sector. Ik was onderdeel van een team dat inkoopverbeterprogramma’s uitvoerde en werd veelal ingezet op het begeleiden en uitvoeren van inkooptrajecten. Toen ik na verloop van tijd aangaf dat ik mezelf verder wilde ontwikkelen in Europese aanbestedingen, kreeg ik daarvoor alle ruimte en begeleiding. Nu word ik voornamelijk gedetacheerd in de publieke sector. 

Ik begeleid mijn klanten bij het uitschrijven van (Europese) aanbestedingen en zorg ervoor dat de aanvraag voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Mijn klanten leveren de inhoud, ik bewaak de processen en procedures en adviseer mijn klanten daarnaast op het gebied van inkoopvraagstukken.

Zelfstandig en toch in teamverband

Het grote verschil met werken aan inkoopverbeterprogramma’s in de private sector is dat ik nu bijna altijd als enige ‘Emeritoriaan’ bij onze klanten ingezet wordt. Dat maakt mijn werk nog uitdagender en zelfstandiger. Ik ben het visitekaartje van Emeritor en de klant ziet mij als dé expert. Dat geeft enerzijds meer voldoening, maar anderzijds ook meer verantwoordelijkheid.

"Bij Emeritor kun je alle kanten van het inkoopvak op."

Ik kan daar prima mee omgaan. Ik heb in de afgelopen jaren bij Emeritor zoveel geleerd dat ik kan varen op mijn kennis en ervaring. En als er vragen of dilemma’s zijn waar ik niet helemaal uitkom, kan ik altijd de digitale Emeritor kennisbank raadplegen of direct sparren met een collega. 

Wie ik ook bel, ze staan altijd voor me klaar. Dat kenmerkt absoluut de Emeritor cultuur.  

Toekomst

Wat mijn volgende stap binnen Emeritor gaat worden, weet ik nog niet. Ik heb nu nog meer dan voldoende uitdaging in mijn werk. Wat ik wel zeker weet, is dat Emeritor de beste inkooporganisatie is om jezelf in te ontwikkelen. Je kunt je hier echt bekwamen in alle facetten van het inkoopvak.

"Wat ik zeker weet, is dat Emeritor de beste inkooporganisatie is om jezelf in te ontwikkelen."

Over Ron Huisman

Functie: Inkoopadviseur
In dienst sinds: augustus 2007

Opleiding/achtergrond
Haagse Hogeschool Facility Management, afgerond 2003
NEVI 1
NEVI 2 Tactisch

Inkoopervaring voor Emeritor
Inkoper Van der Voort 2003 - 2007