Zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

Inkoopuitgaven in de dienstensector nemen toe. Er komen steeds meer leveranciers die activiteiten beter en goedkoper uitvoeren. Emeritor adviseert u bij het vaststellen van de behoeften, het selecteren van deze leveranciers en het optimaliseren van het inkoopproces.

Groeien via leveranciers

Uw organisatie wordt niet kleiner door het uitbesteden van diensten. Het tegendeel blijkt het geval. Uitbesteden is ook een manier om groei te managen. Emeritor ziet dat organisaties niet langer inzetten op autonome groei, maar meer gebruik maken van externe partijen. Dat kan een fusie of overname zijn, maar veel vaker kiezen organisaties voor in- en verkoop van activiteiten. Wij zien de inkoopfunctie als een strategisch proces om de groei te beheersen.

Focus op het interne inkoopproces

De dienstensector koopt zelf ook diensten in. Op de werkvloer bevinden zich interim managers, ZZP’ers, schoonmakers en accountants. Allemaal leveranciers, allemaal diensten. Bij deze leveranciers is vooral de aansturing van belang. Niet het uurtarief, maar wat zij presteren.

Emeritor richt zich vooral op de organisatie van het inkoopproces. We kijken vooral intern naar het proces. We optimaliseren de besluitvorming, de rollen en taken en zorgen ervoor dat elke afdeling de beste professionals kan kiezen, terwijl kosten en inleenrisico’s onder controle blijven.

Contractmanagement

Het gebruik van de juiste software is een goede manier om het inkoopproces te borgen. Emeritor ondersteunt het “van-bestellen-tot-betalen” proces via contractmanagement.

Verandermanagement

Het optimaliseren van de inkoopfunctie betekent voor veel mensen een verandering. Wij bereiden de mensen voor op de nieuwe taken en rollen die de nieuwe werkwijze en strategie met zich meebrengt. Inkoop is voor ons boven alles verandermanagement.

Karin-Brommer

Uw contactpersoon

Karin Brommer


 


 

Outsourcing Hub


 

Quotes van klanten...

Rutger Burger, BAM

"‘Emeritor is onderscheidend in het concretiseren en implementeren van een multidisciplinaire aanpak waaronder het werken in geïntegreerde inkoopteams."

Ted Appelman, NIBC

“Emeritor analyseert en adviseert niet alleen, maar werkt ook schouder aan schouder met de interne organisatie om de adviezen te implementeren. Met de besparingen die ze realiseren, verdienen ze zichzelf terug, terwijl ze tegelijkertijd ook structurele verbeteringen doorvoeren.”

Laatste berichten...