[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="Deze tekst beluisteren"]

De nieuwe spendanalyse

Overzicht en inzicht

Organisaties hebben gauw honderden, soms duizenden leveranciers. Je kunt er voor kiezen om je te concentreren op alleen de grootste, maar het is de vraag of dat verstandig is. Daarmee besluit je immers ook om 90% van de leveranciers niet te managen. Wat je nodig hebt is overzicht, maar ook kennis van de details, van zowel de grote leveranciers als de kleine in de staart.

Externe data

Een klassieke spendanalyse geeft alleen inzicht in de hoogte van de uitgaven. Wat ontbreekt is de interpretatie. De Nieuwe Spendanalyse van Emeritor is verrijkt met externe data. Zo wordt vergelijking mogelijk en kun je op feiten gebaseerde besluiten nemen.

Deelnemers zijn co-developers

Wij denken dat je het meest kunt leren van mensen die het al een keer gedaan hebben. Daarom organiseren we bijeenkomsten voor de deelnemers, waarin zij hun kennis kunnen delen met ‘peers’ en leren van anderen. Zij geven aan welke informatie zij belangrijk vinden en wij krijgen input voor verdere ontwikkeling van de analyses.

Hoe werkt het?

De Nieuwe Spendanalyse is gebaseerd op een uitdraai van boekingsregels over 12 maanden en enkele kentallen van de organisatie. De analyse bestaat uit een presentatie, toegelicht door een ervaren adviseur en het bronbestand met alle verrijkingen waarmee je zelf verdere analyses kunt maken. Daarnaast worden de deelnemers uitgenodigd voor bijeenkomsten om het verhaal achter de cijfers te leren kennen.

Analyse onderwerpen

Leveranciers

Leveranciersrisico’s

  • Leverancierskwaliteit
  • Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Organisatie

  • Inkoopstromen en Purchase to Pay
  • Contractdekking
  • Inkoopvolwassenheid
  • Trends en realisatie van beleid
  • Prioriteiten voor de inkoopkalender

Besparingen

  • Maverick buying
  • Kansen om te standaardiseren en te bundelen
  • Betalingskortingen en werkkapitaal

Wat kenmerkt Emeritor?

“Werken bij Emeritor is voor mij in vier woorden: tijdloos, afwisselend, uitdagend, vernieuwend. Er heerst hier echt een familiegevoel.”
Adrie Roor, Financieel Manager

 

Maarten Erasmus

Uw contactpersoon

Maarten Erasmus


 


 

Quotes van klanten...

caret-down caret-up caret-left caret-right
Rutger Burger, BAM

"‘Emeritor is onderscheidend in het concretiseren en implementeren van een multidisciplinaire aanpak waaronder het werken in geïntegreerde inkoopteams."

Ted Appelman, NIBC

“Emeritor analyseert en adviseert niet alleen, maar werkt ook schouder aan schouder met de interne organisatie om de adviezen te implementeren. Met de besparingen die ze realiseren, verdienen ze zichzelf terug, terwijl ze tegelijkertijd ook structurele verbeteringen doorvoeren.”