Staat der Nederlanden wint inbreukprocedure van EC

Lidstaat Nederland overleeft een inbreukprocedure (zaak C-576/10) die de Europese Commissie naar aanleiding van een klacht aanhangig heeft gemaakt bij het Hof van Justitie EU inzake de gebiedsontwikkeling Doornakkers in de gemeente Eindhoven. De Europese Commissie wordt door het Hof in het ongelijk gesteld op formele gronden. De Commissie was van mening dat het project gebiedsontwikkeling Doornakkers aanbesteed had moeten worden overeenkomstig de Europese aanbestedingsrichtlijn 2004/18.

Lidstaat Nederland overleeft een inbreukprocedure (zaak C-576/10) die de Europese Commissie naar aanleiding van een klacht aanhangig heeft gemaakt bij het Hof van Justitie EU inzake de gebiedsontwikkeling Doornakkers in de gemeente Eindhoven. De Europese Commissie wordt door het Hof in het ongelijk gesteld op formele gronden. De Commissie was van mening dat het project gebiedsontwikkeling Doornakkers aanbesteed had moeten worden overeenkomstig de Europese aanbestedingsrichtlijn 2004/18. Het Hof overweegt dat de Europese richtlijn 2004/18 ten tijde van besluitvorming door de gemeente Eindhoven in 2002 nog niet van toepassing was.

In het arrest van 11 juli 2013 geeft het Hof geen inhoudelijk (materieel) oordeel over de rechtsvraag of de gemeente Eindhoven de toen geldende aanbestedingsregels heeft overtreden. De Staat komt hiermee goed weg.  

Het arrest van het Hof van Justitie is terug te lezen op Curia.Europa.eu.

×

Op deze pagina