Wat brengt de toekomst?

Wat brengt de toekomst?

"Nog niet zo lang geleden had elke inkoop­afdeling één of enkele operationele inkopers aan het werk."
Maarten ErasmusManaging Consultant

20 december 2016 | Maarten Erasmus | Publicatie: Facto.nl

Dit jaar is mijn werk nog niet overgenomen door een robot. Volgens de website van de BBC ‘Will a robot take your job’ is die kans 59 procent.
Dat het nog niet gebeurd is, is een kwestie van tijd. De voorspelling van de website beslaat een periode van 20 jaar. Nog 19 te gaan dus. Wat brengt de toekomst?

Maar, nu ik erover nadenk, zou die tijd wel eens korter kunnen zijn. Als ik terugkijk op de organisaties waar ik het afgelopen jaar heb gewerkt, moet ik vaststellen dat de inkoopafdelingen kleiner worden.

Nog niet zo lang geleden had elke inkoop­afdeling één of enkele operationele inkopers aan het werk. Het bestellen besloeg een groot deel van het takenpakket. Door automatisering is dit werk een stuk eenvoudiger geworden en in de meeste organisaties geen dagtaak meer. Nieuwe inkoopafdelingen richt ik nu in zonder operationele inkoopfunctie.

Lees het hele artikel op Facto.nl.