Weet waar je aan begint…

Een producent van babyvoeding wilde ooit de Arabische markt gaan veroveren. De marketingafdeling kreeg de opdracht om een campagne op te zetten. Er werden billboards gemaakt met daarop alleen beeldmateriaal. Links was een hongerig, huilend baby’tje te zien, vervolgens een potje babyvoeding en rechts een weldoorvoed tevreden baby’tje.

Een producent van babyvoeding wilde ooit de Arabische markt gaan veroveren. De marketingafdeling kreeg de opdracht om een campagne op te zetten. Er werden billboards gemaakt met daarop alleen beeldmateriaal. Links was een hongerig, huilend baby’tje te zien, vervolgens een potje babyvoeding en rechts een weldoorvoed tevreden baby’tje. Het idee was om te laten zien, dat je met de babyvoeding van deze producent een blije baby krijgt. Wat in deze communicatie even over het hoofd was gezien, was dat men in de Arabische wereld van rechts naar links leest. De boodschap was zo dus totaal verkeerd overgekomen.

Bovenstaand voorbeeld laat duidelijk zien hoe belangrijk het is om je vooraf te verdiepen in een nieuwe markt. Elke markt en elk vak heeft specifieke bijzonderheden. Dat is ook de reden waarom we bij Emeritor inkoopspecialisten hebben met specifieke kennis van bepaalde producten en diensten. Bij (nieuwe) opdrachten verdiepen we ons in de bedrijfscultuur, de wensen en behoeften van onze klanten. Bij Europese aanbestedingen brengen we de markt in kaart en verdiepen we ons vooraf in de materie. Zelf ben ik werkzaam als inkoopadviseur marketing- en communicatie en ervaar ik hoe belangrijk het is om nauw samen te werken met de marketeers en communicatiespecialisten. Zij brengen hun specifieke (product)kennis in op bijv. online gebied en ik doe dat op inkoopgebied. Zo vullen we elkaar waar nodig aan, maken we optimaal gebruik van elkaars’ expertise en begeven we ons (meestal) in een gebied waarvan we de ‘taal’ begrijpen.